Øl brygget med gjær som trives best ved lave temperaturer(ca 10 grader). Gjæringen fortsetter på flasken.
Verdens mest populære og mestselgende øl er den klassiske pilsneren. Opprinnelig kom pilsen fra Plzen vest i Tsjekkia, introdusert tilbake i 1842.
TJEKKISK PILSNER er gylden og forfriskende, fyldig med en kremet skumtopp fra den søte malten. Humlen er gjerne Saaz som gir en middels bitterhet og rik aroma.
TYSK LAGER ligner på den tsjekkiske pilsen, men har typisk en litt slankere maltkarakter og kan da oppleves litt tørrere. Den består ofte av større mengde humle og flere sorter, som gir litt mer bitterhet og moderat aromatisk øl.
AMERIKANSK LAGER er ofte brygget på 2/3 byggmalt og resten mais, ris eller sukkersirup. Lys og lett. Gul i fargen. Høy bitterhet og aroma, og litt mer alkoholsterk enn de europeiske.
BAYER(MÜNCHENER DUNKEL) har en fyldig maltsødme og svak bitterhet. Middels mørk i fargen, lite humle og det mete av bitterhet kommer fra den ristede malten.
Bayer kommer også i lys utgave som dal kalles Munchener Helles. Den brygges med enda mindre humle.
BOKKØL er ganske alkoholsterk, mørkt og med sterk sødme fra malt. Lav bitterhet og lite humlearoma.