Fredag 27. juni gikk turen til Kotsøy for brygging av årets festivaløl.
Bryggerimester Ola Raphaug hos Hogna brygg tok godt i mot oss og vi fikk en liten omvisning i bryggeriet før vi tok til verket. Utover dagen fikk vi bidratt i hele bryggeprosessen.
Malten må knuses før meskingen starter. Mange sekker må til på stort anlegg.
Den kokte værteren ble så overført til gjæringstanken. Gjær ble så tilsatt, og i den nærmeste tiden jobber gjæren med å spise sukker og danne alkohol, samt sette en ekstra fruktig aroma og smak til ølet. Samtidig som gjæren jobber tilsettes det også mer humle. Det kalles tørrhumling. Det er den humlen som setter den fruktige smaken og aromaen som er klassisk for New England IPA(NEIPA). Tørrhumlingen gjøres i to etapper, med vel en ukes mellomrom. Selv om det er flere humletyper i dette brygget er det klart mest Citra-humle. Det var jo nettopp det dere stemte frem på vår facebook-side tidligere i år.
Håper det smaker!